Ogranak Matice hrvatske u Sisku - časopisi

Riječi 3-4/2018.

časopis za književnost, kulturu i znanost

Glavna i odgovorna urednica: Đurđica Vuković

Časopis Riječi bavi se tematikama iz područja književnosti, kulture i znanosti dok je poseban naglasak na objavi originalne i nove poezije i proze autora uže i šire okolice Siska. Časopis svoju tradiciju prati od 1969. kada izlazilo kao glasilo pododbora Matice hrvatske u Sisku, da bi se nedugo nakon toga 1971. godine ugasio zajedno s većinom drugih matičinih izdanja. 
NJegova je djelatnost obnovljena 1990 i časopis je trajao sve do 1993 godine, kada se opet gasi. 
U trenutnom izdanju, s zanimljivim i nadasve inspirativnim grafičkim uređenjem časopis se pojavio 1999. godine i od tada je primjetan njegov napredak i razvoj zbog kojeg je 2019. godine nagrađen Srebrnom poveljom Matice hrvatske. 

Drugi dvobroj časopisa Riječi donosi nam članak Tomislava Škrbića Umjetnički duh Slave Striegla, intervju s književnicom Marinom Šur Puhlovski uz izbor njenih kraćih proznih djela, ali i cijeli niz noviteta iz područja proze, poezije, poetske esejistike i drame. Kako je i običaj, posljednje stranice časopisa posvećene su novim ogledima, kritikama i prikazim. 

Časopis Riječi dobitnik je Srebrne povelje Matice hrvatske. 

urednik: Andrija Tunjić, pomoćnik urednice: Siniša Matasović i ostatak uredništva čine: Jelena Folnović, Tomislav Dovranović i Tomislav Škrbić

Riječi 3-4/2018.

Arhiva

Klikni za povratak