Ogranak Matice hrvatske u Osijeku - knjige

Dino Pletikapić

Seksting.

Metafizika misli

Seksting je naslov romana Dine Pletikapića koji je pobijedio na anonimnom natječaju za najbolji neobjavljeni prozni tekst na hrvatskom jeziku Ogranka Matice hrvatske u Osijeku 2016. godine.
Riječ je o prozi struje svijesti s idejno-misaono-filozofskim preokupacijama u kojoj je “okidač” smješten u poprilično začudnoj vrsti komunikacije - SMS porukama i to, u našem slučaju, prijetećeg sadržaja. Vulgarne SMS poruke nepoznatog pošiljatelja u autora razvijaju težnju za rekonstrukcijom dana, životne situacije ili određenog događaja koji ga nagoni da pošalje točno određenom primatelju kratki, prostački i uvredljiv tekst.
Nepoznavanje identiteta nasilnika ili nasilnice projicirat će autorovo konstruiranje asocijativnog mozaika misli i osjećaja na desetke likova, koji će u prvom licu jednine pristupiti pojašnjenju situacije koja ih je dovela do čina slanja SMS poruke.
Pripovjedač je u cijelosti isključen iz teksta kako bi se događanja prenijela čitatelju što izvornije i realnije, katkada i začudno i nerazumljivo, bez izlišnog autorskog komentara, upravo u skladu s najboljim produktima proza koje čitatelja izravno suočavaju s vizijom životnih situacija i procesa i to - prije procesa racionalizacije.”
- Ivan Trojan i Tatjana Ileš, predgovor.

Seksting.

Arhiva

Klikni za povratak