Ogranak Matice hrvatske u Osijeku

Predsjednik
Ivica Završki

Strossmayerova 1
31000 OSIJEK
Hrvatska

Nove knjige

Zvala sam se Ljerka

Jadranka Ivandić Zimić

Zvala sam se Ljerka

90,00 kn

Versionar

Bruno Koić

Versionar

70,00 kn

Zlatna hrvatska mladež

Paula Rem

Zlatna hrvatska mladež

120,00 kn

Labirint slobode

Domagoj Tomas

Labirint slobode

90,00 kn

Slatinska kronika Domovinskog rata

Miljenko Brekalo

Slatinska kronika Domovinskog rata

300,00 kn

Prikaži sve knjige

Izvješća

slika

30.07.2018.

Ogranak Matice hrvatske u Osijeku

Predstavljen novi broj KNJIŽEVNE REVIJE

U prostorijama osječkog Ogranka Matice hrvatske predstavljen je najnoviji broj časopisa za književnost i kulturu Književna revija koji se ulaskom u 58. godište kontinuiranog objavljivanja svrstava u probranu skupinu najdugovječnijih suvremenih hrvatskih publikacija posvećenih primarno umjetnosti i kulturi, a zatim i humanističkim znanostima te znanosti o umjetnosti.  Uredništvo časopisa, koje čine Ivan Trojan i Tatjana Ileš, novi je broj gradilo na temelju slikarskog rada Julija Knifera, stoga ne čudi naslovljavanje središnjeg dijela časopisa – Meandar.

slika

30.06.2018.

Ogranak Matice hrvatske u Osijeku

5. Međunarodna ljetna škola hrvatskog jezika i kulture Faust Vrančić na Prviću

Međunarodna ljetna škola hrvatskoga jezika i kulture Faust Vrančić u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Osijeku održana je potkraj lipnja peti put na otoku Prviću u samostanu Gospe od Milosti u Prvić Luci uz gostoprimstvo don Bože Škembera, tajnika škole, i voditeljstvo Ružice Pšihistal. Tematski je okvir škole bila hrvatska kulturna baština. 

slika

25.05.2018.

Ogranak Matice hrvatske u Osijeku

Predstavljanje MALE KNJIŽICE MEDIJSKE I JEZIČNE PISMENOSTI autora Borka Barabana i Nefretete Zekić Eberhard

U povodu prvih Dana medijske pismenosti u Hrvatskoj, Ogranak Matice Hrvatske u Osijeku objavio je “Malu knjižicu medijske i jezične pismenosti”. Autori spomenute knjižice su novinarka Glasa Slavonije Nefreteta Zekić Eberhard i doc. dr. sc. Borko Baraban, a tiskana je tiskana je uz financijsku pomoću osječke komunalne tvrtke Tržnica d.o.o. Osijek.

slika

09.05.2018.

Ogranak Matice hrvatske u Osijeku

Predstavljanje knjige Ivice Miškulina ŠEKS - POLITIČKA BIOGRAFIJA

U srijedu 9. svibnja Ogranak Matice hrvatske u Osijeku, u suorganizaciji i pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, zavoda HAZU u Osijeku te Braće Hrvatskog zmaja - Zmajski stol u Osijeku, organizirao je promociju knjige Ivice Miškulina "Vladimir Šeks. Politička biografija".

slika

18.04.2018.

Filozofski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Ogranak Matice hrvatske u Osijeku

Predavanje BAŠĆANSKE PLOČE OBRÊTENIE

U organizaciji Filozofskog fakulteta i OMH u Osijeku profesorice Milica Lukić i Vera Blažević Krezić održale su 18. travnja u Institutu za novu evangelizaciju Sv. Ivan Pavao II. u povodu Festivala znanosti predavanje Bašćanske ploče obrêtenie. Kroz predavanje su prof. dr. sc. Milica Lukić i dr. sc. Vera Blažević Krezić razotkrile tajna znanja pohranjena u 13 redaka hijeratskoga pisma Bašćanske ploče.

Prikaži sva izvješća

Ogranci

Arhiva