Ogranak Matice hrvatske u Novskoj - knjige

Jasna Popović Poje

Baš hoću, baš neću

"Dječja spisateljica Jasna Popović Poje iz Novske, članica Društva književnika za djecu i mlade i Društva hrvatskih haiku pjesnika, u svakom slučaju se zaslužuje tako nazivati. Učiteljica po zanimanju i zvanju, radeći s učenicima nižih razreda, sigurno je s razlogom izabrala pisati baš za tu dob.
Ovaj njezin najnoviji rukopis sastavljen je od pjesama, haiku stihova i malih igrokaza u stihovima. Svi su objavljeni tijekom godina u dječjim časopisima, udžbenicima, na mrežnim stranicama i u radijskim emisijama za djecu. Zbirka je uobličena u šest ciklusa. U stihovima se obraća svom najmlađem čitateljstvu - sjećanjima na svoje i djetinjstvo svoje djece i unuka. U manjoj mjeri autorica se bavi i prirodom, što je najviše izraženo u igrokazima gdje su likovi životinje, biljke, cvijeće.
Stihovi u ovoj zbirci su jednostavni, jer samo takvi su razumljivi i dragi djeci, te lako pamtljivi. Ne robuje se rimi, ali postoji ritam koji čini da je pjesma prava pjesma. Ova zbirka zaslužuje da se "potpuno rodi", da bude tiskana, ilustrirana, ukoričena. Na radost ne samo Jasninim učenicima, već i svima ostalim u drugim školama."
- Vera Zemunić

Baš hoću, baš neću

Arhiva

Klikni za povratak