Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku

Predsjednik
Slavica Stojan

Između Polača 28
20000 DUBROVNIK
Hrvatska

Izvješća

slika

05.06.2018.

Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku

Predstavljanje zbornika DR. SC. BRUNO ŠIŠIĆ DUBROVAČKI KRAJOBRAZNI ARHITEKT

U vrtu ljetnikovca Crijević-Pucić (Rektorat Sveučilišta u Dubrovniku) na Pilama predstavljen je zbornik radova Dr.sc. Bruno Šišić dubrovački krajobrazni arhitekt koji je objavljen u sunakladništvu Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku i Sveučilišta u Dubrovniku. Predstavljači su bili glavna urednica Mara Marić sa Sveučilišta u Dubrovniku, izvršni urednik Ivan Viđen i tajnik Ogranka MH te jedan od (su)autora Joško Belamarić s Instituta za povijest umjetnosti iz Splita. Zbornik je posvećen krajobraznome arhitektu Brunu Šišiću (Dubrovnik, 3. lipnja 1927 – 17. svibnja 2015) koji je čitav svoj život uložio u afirmaciju i očuvanje dubrovačke prirodne i kulturne baštine.

slika

23.05.2018.

Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku

Predavanje Slavice Stojan SVAKODNEVICA ŽIVOTA U LJETNIKOVCIMA RIJEKE DUBROVAČKE (15-19. st.)

Povod predavanju o ljetnikovcima je inicijativa Matice hrvatske da se jednom od ljetnikovaca Rijeke dubrovačke, ljetnikovcu Klementa Gozze iz 1580. godine, koji je otkupio grad Dubrovnik, namijeni uloga Kulturnog centra Ruđera Boškovića.

slika

16.05.2018.

Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku

Predavanje Lovre Kunčevića DUBROVAČKA SLIKA VENECIJE I VENECIJANSKA SLIKA DUBROVNIKA U NOVOM VIJEKU

Predavanje se bavilo predodžbama, čak predrasudama, koje su u novom vijeku Dubrovčani i Mlečani imali jedni o drugima. 

slika

10.05.2018.

Ogranak Matice hrvatske u Boki kotorskoj, Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku

Predavanje Slavice Stojan SVAKODNEVICA ŽIVOTA U LJETNIKOVCIMA RIJEKE DUBROVAČKE (15-19. st.)

Predsjednica OMH u Dubrovniku Slavica Stojan 10. svibnja održala je u Galeriji ljetnikovca Buća u Tivtu predavanje pod naslovom Svakodnevica života u ljetnikovcima Rijeke dubrovačke (15–19. st). Predsjednica OMH u Dubrovniku došla je u Tivat na poziv predsjednice OMH u Boki kotorskoj gđe.Marije Mihaliček.

slika

07.05.2018.

Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku

Predavanje LJUBAV U DOBA KRALJICE VIKTORIJE - EMILY BRONTË I "ORKANSKI VISOVI"

U  Čitaonici Narodne knjižnice Grad dr.sc. Helena Brautović održala je predavanje pod naslovom Ljubav u doba kraljice Viktorije. Emily Brontë i Orkanski visovi u povodu 200. obljetnice rođenja Emily i 170. obljetnice njezine smrti. Predavačica je upoznala publiku s teškim životnim i političkim okolnostima u kojima je nastao jedan od najboljih romana engleske književnosti Orkanski visovi , jedini roman mlade autorice.

Prikaži sva izvješća

Ogranci

Arhiva