Ogranak Matice hrvatske u Širokom Brijegu - knjige

fra Mladen Rozić

Put riječi

Fra Mladen Rozić izlazi u javnost sa svojom četvrtom knjigom pjesama, koju je naslovio Put riječi, što nas asocira na onu Kristovu prispodobu o sijaču i prosijanome sjemenu, a sudbina svakoga prosijanog zrna je u prenesenom značenju sudbina prosijane riječi.
Ova četvrta zbirka pjesama ima četiri dijela:
Poniranje u dubine, Jeka Božjeg glasa, Most do svakoga srca i U sobi svoje duše. Svi naslovi nastali su na temelju neke od njegovih pjesama, kao što je i cijela stihozbirka naslovljena jednom od njih. Ovi naslovi ciklusa određuju tematiku pjesama skupljenih pod jedan opći i pojedinačni naslov, što čitatelju pomaže u čitanju i razmišljanju o svakoj pjesmi pojedinačno i o svim pjesmama u cjelini - jer je zbirka misaono strukturirana.
Svaka pjesma očituje između ostaloga i pjesnikovu poetiku, posebno izraženo u prvome ciklusu. Pjesnik ima svoj pjesnički “vade mecum” koji je njemu samome imanentan, useban.
Izvrsna je to slika fra Mladena: Pjesnik s Riječju, Redovnik sa željom da postane što malenijim bratom, te Svećenik s pokaznicom radosti i vjere pred svojim narodom.”
- don Ilija Drmić

Put riječi

Arhiva

Klikni za povratak