Ogranak Matice hrvatske u Čabru - knjige

Slavko Malnar

Povijest čabarskog kraja

drugo prošireno i dopunjeno izdanje

"Identitet neke zajednice, kakva je danas i kako reagira na izazove koji pred njom stoje, uvelike je određen njezinom poviješću. Na aktualnu svakidašnjicu gledamo kroz prizmu povijesnog naslijeđa, vjersku i kulturnu pripadnost.
Nakon pozitivnih ocjena i odjeka mađu čitateljima o prvom izdanju Povijesti čabarskog kraja Slavka Malnara i potrebe za proširenjem novopronađenim podatcima, te nadopunom novije povijesti nakon 1945. godine do danas, dogovoreno je izdavanje drugoga proširenog i nadopunjenog izdanja.
Čabarski kraj oduvijek je bio na margini zanimanja povjesničara i drugih znanstvenika, što se ovom knjigom ispravlja te značajno pridonosi hrvatskoj povijesti u rasvjetljavanju i u pravom svjetlu prikazivanju svog kulturnog i povijesnog bogatstva ovoga dijela Lijepe Naše. Autor je ovo djelo napisao na temelju arhivske građe, tiskanih i pisanih izvora, ali i sjećanja starijih ljudi - čime je izgradio trajni spomenik svome čabarskom kraju.
Djelo obuhvaća sva povijesna razdoblja, od prapovijesnih vremena preko antike i srednjega vijeka, sve do suvremenog trenutka."

Autori

Povijest čabarskog kraja

Arhiva

Klikni za povratak