Odjeci

09.07.2004.

Slavonski Brod

Darovita mladost

Darovita mladost
Devetoga srpnja u Staklenom salonu KKD Ivana Brlić-Mažuranić u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Slavonski Brod svečano su dodijeljene nagrade za najbolje maturalne radove brodskim srednjoškolcima.
Iz Gimnazije Matije Mesića nagrađeni su: Marina Baličević, Marko Blagović, Krešimir Čer, Irena Dabić, Željko Jurančević, Tihomir Knežević, Vlatko Koudela, Tanja Mušicki, Vlatka Šimunić i Josip Žilak; pohvaljeni su radovi Marine Brnić, Matee Kršan i Nikoline Panić. Iz Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića nagrađene su Lovorka Barbir i Maja Pavlović, iz Srednje škole Matije Antuna Reljkovića Katarina Krijan i Irena Šerfezi, iz Obrtničke škole: Pavao Jelušić i Tihomir Mihić, iz Medicinske škole Marko Miškić, Zrinka Pejanović i Josipa Vidaković. Nagrađeni su učenici iz Ekonomsko-birotehničke škole Monika Đurić, Goran Grgić, Darija Jednobrković, Jelena Krajačić, Sanja Lazić, Sandra Matanović i Irena Zmaić, a iz Tehnčke škole Matej Badrov, Igor Ergotić, Ante Kranjčević, Vedran Vukasović i Bojan Vidaković. Nagrade i knjige u izdanju slavonskobrodskoga Ogranka Matice hrvatske (Kronika franjevačkoga samostana, Godišnjak 2002. i zbirku poezije mlade pjesnikinje Barbare Pleić Sedmi sonet) učenicima je uručio prof. Hrvoje Špicer, predsjednik Ogranka Matice hrvatske Slavonski Brod.
»Učenici koje nagrađujete pripadaju naraštaju koji će obavljati najvažnije poslove i ostvarivati velik i iznimno složen program uključivanja Hrvatske u Europu. Treba im u svakom pogledu pomoći i pružiti najbolje. Nadam se da će djelo Ogranka Matice hrvatske iz Slavonskoga Broda i ova svečana prigoda biti poticaj odgovornima u gradu Brodu i u Županiji da učine sve što mogu kako bi pomogli mladim talentima i za njih našli mjesta u kulturnim, ekonomskim, obrazovnim i svim razvojnim programima. Darovita, vedra i sposobna mladost zasigurno će prednjačiti u čuvanju dragocjene baštine grada Slavonskoga Broda i sela koje ga okružuju. Stvarat će smione osnove za budućnost prostora koji joj je dao život«, riječi su Stjepana Sučića, potpredsjednika Matice hrvatske u pozdravnom pismu svečanosti.


Klikni za povratak

Pregled